Atos – Construction Elementor Template Kits

Asbest verwijderen Alkmaar

Inhoudsopgave

Werkgebied

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur een offerte op maat? Waar nodig komen wij bij u langs. Geheel vrijblijvend en kosteloos!

Wilt u asbest verwijderen in Alkmaar? Asbest is natuurlijk iets wat u liever niet aantreft in uw bedrijfspand of woning. Bij Asbest Gigant zorgen wij ervoor dat het asbest op een veilige en betaalbare manier wordt verwijderd in Alkmaar. Aangezien asbest schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, is het belangrijk dat het zo snel en efficiënt mogelijk wordt verwijderd.

Wij bieden dagelijks asbestverwijdering aan voor zowel particulieren als bedrijven. Onze diensten omvatten het verwijderen van asbest uit golfplaten, schoorstenen en indien nodig ook uit de grond en tuinen. Wij hebben ervaring met alle soorten asbest, zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest.

Asbest schuur verwijderen

Wat is asbest

Asbest is een groep natuurlijke mineralen die bestaan uit microscopisch kleine vezels. Deze vezels zijn sterk, hittebestendig en hebben isolerende eigenschappen. Tot 1994 werd asbest veelvuldig gebruikt in de bouw en industrie vanwege deze eigenschappen. Het werd onder andere verwerkt in isolatiemateriaal, golfplaten, leidingen en als brandwerend materiaal.

In veel panden die vóór 1994 zijn gebouwd, komt nog regelmatig asbest voor. Om uw veiligheid te waarborgen, adviseren wij om niet-hechtgebonden asbest direct te laten verwijderen. Bij hechtgebonden asbest is er echter geen direct gevaar voor uw gezondheid. In dat geval kunt u er nog steeds voor kiezen om het asbest te laten verwijderen, maar dit is geen noodzakelijke stap.

Asbest herkennen in Alkmaar

Het herkennen van asbest in Alkmaar blijft een uitdaging. De asbestvezels zijn zo klein dat ze alleen zichtbaar zijn onder een microscoop. Als u met zekerheid wilt weten of het om asbest gaat, is het raadzaam om een asbestanalyse te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Asbest Gigant.

Hoewel asbest niet direct herkenbaar is, hebben we een lijst samengesteld met enkele materialen die vaak asbest bevatten en die vóór 1994 in uw pand kunnen zijn gebruikt:

  • Plafonds
  • Daken
  • Isolatie
  • Verwarmingsbuizen
  • Kachelplaten
  • Golfplaten

Mocht u zeker willen weten of u materialen heeft waarbij asbest in is verwerkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Asbestinventarisatie

Hoe gevaarlijk is asbest

Het gevaar van asbest schuilt in het feit dat de vezels vrijkomen en ingeademd kunnen worden. Bij blootstelling aan asbestvezels kunnen deze zich in de longen nestelen en op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals longkanker, asbestose en mesothelioom (een vorm van kanker die de bekleding van organen aantast).

Vanwege de gezondheidsrisico’s is het gebruik van asbest sinds de jaren 90 verboden in veel landen, waaronder Nederland. Het verwijderen van asbest dient altijd door gespecialiseerde professionals te gebeuren, om de verspreiding van vezels te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Stappenplan asbest verwijderen in Alkmaar

Denkt u mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw bedrijfspand of woning? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf zoals Asbest Gigant in te schakelen voor een asbestanalyse. Onze deskundigen komen geheel vrijblijvend bij u langs om een analyse uit te voeren en stellen vervolgens een rapport op.

Daarna wordt er een asbestinventarisatie uitgevoerd om te bepalen of het verplicht is om de asbest te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om gebonden asbest te behouden, zolang er geen verbouwingen of renovaties plaatsvinden. Dit heeft te maken met het feit dat de asbestvezels bij gebonden asbest niet gemakkelijk vrijkomen.

Als u ervoor kiest om de asbest te laten verwijderen, zorgen wij ervoor dat het asbest eerst veilig wordt afgeschermd. We kunnen u zelfs helpen met asbest in risicoklasse 2. Ons bedrijf beschikt namelijk over alle benodigde certificaten.

Asbest herkennen

Asbestinventarisatie in Alkmaar

Als er asbest moet worden verwijderd in Alkmaar, beginnen onze experts met een grondige asbestinventarisatie. Deze inventarisatie geeft gedetailleerde informatie over het type asbest dat aanwezig is in uw pand of woning. Op basis van deze bevindingen gaan onze specialisten aan de slag om uw woning volledig vrij van asbest te maken.

Alle relevante informatie wordt verzameld in een uitgebreid asbestinventarisatierapport. Na afronding van de inventarisatie ontvangt u een gedetailleerd rapport, inclusief foto’s, waarin de locaties van het asbest nauwkeurig worden aangegeven. Het rapport bevat tevens verschillende adviezen en handige tips.

Als u Asbest Gigant inschakelt voor een asbestinventarisatie, kiest u voor een gecertificeerd bedrijf volgens SC-540. Dagelijks helpen wij meerdere klanten met het uitvoeren van asbestinventarisaties.

Kosten asbest verwijderen Alkmaar

Asbest Gigant is actief in heel Nederland en biedt dezelfde voordelige tarieven voor het verwijderen van asbest. Het is echter lastig om de exacte kosten voor uw specifieke project te bepalen. De kosten voor het verwijderen van asbest kunnen namelijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, het type asbest en de locatie.

Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Onze experts kunnen uw project beoordelen en u voorzien van een gedetailleerde offerte op maat. We streven ernaar om transparante en betaalbare tarieven te bieden, zodat u kunt vertrouwen op onze professionele diensten voor het verwijderen van asbest, ongeacht waar in Nederland uw project zich bevindt.

Hieronder hebben wij enkele prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet:

Asbest verwijderen kosten per ruimte

Aantal ruimtes + oppervlakteKosten asbest verwijderen
1 ruimte tot 35 m2€ 375,- tot € 1000,-
2 ruimtes tot 40 m2€ 775,- tot € 1175,-
2 ruimtes tot 70 m2€ 1500,- tot € 1975,-
3 ruimtes tot 50 m2€ 1150,- tot € 1475,-

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

GolfplatenKosten asbest golfplaten verwijderen
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-

Asbest: kosten na het verwijderen

Werkzaamheden / verpakkingGemiddelde kosten
Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 35,- (tot 1500 kg)
Storten asbesthoudend materiaal€ 22,50 per 100 kg

Asbest laten verwijderen door Asbest Gigant

Subsidie asbest verwijderen in Alkmaar

Tot voor kort was het mogelijk om in Alkmaar subsidie aan te vragen voor het verwijderen van asbestdaken. Helaas is het aanvragen van deze subsidie per 15 december 2018 niet meer mogelijk. Dit geldt zowel voor heel Nederland als voor Alkmaar. Op dit moment is er dus geen subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbest.

Bij sommige gemeentes is het echter nog wel mogelijk om subsidie aan te vragen of een kleine lening af te sluiten tegen een zeer lage rente. Waar dit voorheen op landelijk niveau werd geregeld, is het nu een gemeentelijke aangelegenheid geworden. Hoewel de kans vrij klein is, kunt u het natuurlijk altijd proberen. U kunt hier meer informatie over vinden op de website van de Rijksoverheid.

Zelf asbest verwijderen in Alkmaar

Als u van plan bent om zelf asbest te verwijderen in Alkmaar, is dit onder bepaalde omstandigheden toegestaan en kunt u dit veilig uitvoeren. Het is echter belangrijk om de asbestsanering minimaal één dag van tevoren bij uw gemeente in Alkmaar aan te melden. Er zijn ook specifieke regels waaraan u zich moet houden, zoals dat het totale oppervlak dat asbest bevat niet groter mag zijn dan 35 m². Een andere belangrijke regel is dat er geen asbestvezels vrij mogen komen.

Asbestvezels komen vrij wanneer materialen beschadigd raken. Daarom is het niet toegestaan om materialen in stukken te zagen of te breken. U kunt de asbestmaterialen niet zomaar bij een milieupark inleveren; u moet ze afgeven bij een geschikte instantie.

Het verwijderen van asbest is geen klus die u zomaar even kunt doen. Wij raden u daarom ten zeerste aan om uw asbest te laten verwijderen door een professioneel bedrijf.

Asbest laten verwijderen door Asbest Gigant

Wilt u uw asbest op een betaalbare manier laten verwijderen in Alkmaar, zonder in te boeten op de kwaliteit? Vraag dan een offerte aan en ontvang geheel vrijblijvend een prijsopgaaf via e-mail.

Asbest Gigant staat klaar om u te helpen en beschikt over een deskundig team van gecertificeerde asbestspecialisten, zowel voor inventarisaties als voor verwijdering. Neem contact met ons op om een inventarisatierapport te laten opstellen, om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie of voor persoonlijk advies op maat.

Meer informatie betreft het verwijderen van asbest

  • Rijksoverheid.nl: de rijksoverheid voorziet u van alle benodigde informatie betreft asbest.
  • Infomil.nl: wetgeving en de daar bijbehorende regelgeving vanuit Rijkswaterstaat.
  • Ascert.nl: Stichting certificatie asbest.
  • Omgevingsloket.nl: heeft u een vergunning nodig? Het Omgevingsloket vertelt u meer.