Atos – Construction Elementor Template Kits

Asbest verwijderen kosten

Weet u (of vermoedt u) dat er asbest aanwezig is in uw woning? Logisch dat u wilt weten wat asbest verwijderen kost. In dit artikel vindt u een overzicht met de asbest verwijderen kosten en de kosten voor een asbestinventarisatie.

Asbest verwijderen door Asbest Gigant

Kosten asbest verwijderen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, sommen we hieronder enkele kosten voor asbest verwijderen voor u op.

Asbest verwijderen kosten per ruimte

Aantal ruimtes + oppervlakteKosten asbest verwijderen
1 ruimte tot 35 m2€ 375,- tot € 1000,-
2 ruimtes tot 40 m2€ 775,- tot € 1175,-
2 ruimtes tot 70 m2€ 1500,- tot € 1975,-
3 ruimtes tot 50 m2€ 1150,- tot € 1475,-

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

GolfplatenKosten asbest golfplaten verwijderen
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-

Asbest: kosten na het verwijderen

Werkzaamheden / verpakkingGemiddelde kosten
Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 35,- (tot 1500 kg)
Storten asbesthoudend materiaal€ 22,50 per 100 kg

Asbest inventarisatie kosten

Weet u nog niet zeker of er überhaupt asbest aanwezig is in uw woning of pand? Dan kunt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren. De asbest specialisten van Asbest Gigant komen dan bij u langs om de aanwezige asbest in kaart te brengen. Ook onderzoeken zij hoe reëel de kans is dat het asbest losraakt – en dus of het met spoed verwijderd moet worden. Dit alles wordt vastgelegd in een asbestinventarisatierapport.

De asbest inventarisatie kosten zijn afhankelijk van het type asbest inventarisatie dat u laat uitvoeren. Dit zullen wij hieronder wat duidelijker toelichten.

Asbest schuur verwijderen

Kosten asbest inventarisatie per type

Het type asbestinventarisatie bepaalt voor een groot deel de kosten.

Type asbestinventarisatieGemiddelde kosten
Type A asbestinventarisatie€ 375,- tot € 625,-
Type B asbestinventarisatie€ 725,- tot € 1750,-
Type O asbestinventarisatie€ 125,- tot € 250,-

Type A asbestinventarisatie

Is het duidelijk dat er asbest aanwezig is in uw woning of pand, maar wilt u weten waar het precies zit? Dan laat u een type A asbestinventarisatie uitvoeren. Een type A asbestinventarisatie wordt gedaan als het asbesthoudende materiaal waarneembaar is. Met andere woorden: er kan een inspectie worden gedaan met alleen wat handgereedschap en er hoeft niet grondig gesloopt te worden om het asbest te kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan schoorsteenpijpen, dakplaten of ander plaatmateriaal.

Voor een gemiddelde woning betaalt u rond de € 400,- voor een type A asbestinventarisatie.

Type B asbestinventarisatie

Komen we er tijdens een type A asbestinventarisatie achter dat er ook verborgen asbest aanwezig is in uw woning? Dan doen wij een type B asbestinventarisatie. Er zal gesloopt moeten worden om te zien of er asbest aanwezig is. Een type B asbestinventarisatie volgt vrijwel altijd op een type A asbestinventarisatie. Dit werk is zwaarder, complexer én gevaarlijker.

Voor een gemiddelde woning betaalt u iets meer dan € 700,- voor dit type inventarisatie.

Type 0 asbestinventarisatie

Een type O asbestinventarisatie wordt meestal gedaan bij de aanschaf van een woning. Dit type asbest inventarisatie geeft enkel uitsluitsel of er mogelijk asbest aanwezig is in de woning. Het is de goedkoopste optie, maar ook minder grondig dan een type A of type B asbest inventarisatie.

Voor een type O asbestinventarisatie betaalt u gemiddeld tussen de € 125,- en € 250,-.

Asbest verwijderen kosten per m2

Wilt u de asbest verwijderen kosten per m2 weten? Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt.

Hoe worden kosten asbest verwijderen bepaald?

Op de vraag ‘wat kost asbest verwijderen’ is niet een eenduidig antwoord te geven. De prijs voor asbest verwijderen wordt namelijk vooral bepaald door:

  • Het type asbestinventarisatie (A, B of O).
  • De grootte van uw woning of het pand en de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden. Hoe groter de ruimte en hoe meer asbest, hoe langer de asbestspecialist bezig is.
  • Hoe gevaarlijk is de klus? Is het asbesthoudende materiaal al beschadigd of moet het beschadigd worden om het te kunnen verwijderen? Hoe meer asbest aanwezig is of hoe gevaarlijker de klus, hoe nauwkeuriger onze vakman te werk moet gaan.
  • Waar zit het asbest? Op eenvoudig te bereiken plaatsen, of moet er gesloopt worden om de asbest te kunnen verwijderen? Ook hier geldt: hoe complexer het werk, hoe hoger de prijs.
  • Hoeveel asbesthoudend materiaal moet er ingepakt en afgevoerd worden?

Grofweg kunt u stellen dat asbest verwijderen kosten voor 75% bestaan uit het daadwerkelijke verwijderen en afvoeren van de asbest, en voor 25% uit de asbestinventarisatie.

Is het verplicht om asbest te verwijderen?

Wij krijgen regelmatig de vraag: is het verplicht om asbest te verwijderen? Niet zo vreemd ook, want asbest verwijderen kost nogal wat. 

Asbest verwijderen is alleen verplicht als het een direct gevaar voor de gezondheid vormt. Uw gemeente kan hierop handhaven! Een asbestinventarisatie wijst uit of het asbest in uw woning gevaarlijk is.

Asbest laten verwijderen door Asbest Gigant

Asbest herkennen

Asbestvezels zijn microscopisch klein en dus niet of nauwelijks met het blote oog te zien. Hiervoor zult u dus een asbestspecialist zoals Asbest Gigant moeten inschakelen. Is uw woning van vóór 1994? Dan is de kans aanwezig dat er ergens asbest zit. Sinds 1994 is asbest namelijk verboden, dus in nieuwbouwwoningen zult u asbest niet aantreffen. Wilt u meer lezen over asbest herkennen? Lees dan hier verder.

Asbest dak verwijderen kosten

Een asbest dak vormt een groot risico voor de gezondheid. Door hevige weersomstandigheden kan een dak namelijk beschadigen. Asbestvezels komen daardoor in de lucht terecht, en zo dus mogelijk ook in uw luchtwegen. 

Bent u benieuwd naar asbest dak verwijderen kosten? Een dak tot 35 m2 kost tussen de € 375,- en € 1000,-. Houd in uw kostenoverzicht ook rekening met het plaatsen van een nieuw, vervangend dak. Hoeveel dit kost is afhankelijk van het type dak, het soort materiaal en natuurlijk de grootte van het dak.

Om u toch een richtlijn te geven, hebben we onderstaande tabel gemaakt.’

Dak typeGemiddelde kosten dak 50 m2
Plat dak
Bitumen€ 3250,-
PVC€ 3850,-
EPDM€ 3250,-
Schuin dak
Dakpannen€ 4400,-
Riet€ 5200,-

Asbest zelf verwijderen

We horen het helaas vaker: om te besparen op asbest verwijderen kosten willen mensen zelf asbest verwijderen. Een particulier mag in principe tot 35 m2 zelf verwijderen. Voor grotere oppervlakken moet een asbestsaneringsbedrijf worden ingeschakeld.

Verwijder meer asbest absoluut niet zelf! En neem bij twijfel over hoe u asbest moet verwijderen überhaupt geen risico. Asbest is zo gevaarlijk dat u grote gezondheidsrisico’s loopt als u asbest zelf verwijdert. Een kleine inschattingsfout is zo gemaakt en voor u het weet ademt u asbestvezels in.

Asbest laten verwijderen door een erkend bedrijf

Omdat asbest verwijderen zoveel risico’s met zich meebrengt, is het aan te raden om hier een gespecialiseerd bedrijf zoals Asbest Gigant voor in te schakelen. 

Een asbestsaneringsbedrijf heeft jarenlange ervaring in het verwijderen van asbest en weet hoe zij dit veilig op een veilige manier kan doen voor mens en milieu. Niet voor niets dragen onze mannen speciale pakken en mondbescherming. Het kost dan wel wat om een asbestsaneringsbedrijf in te schakelen, maar wat is uw gezondheid u waard?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om asbest te laten verwijderen door Asbest Gigant of om een asbestinventarisatie door ons te laten uitvoeren? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Heeft u een inschatting hoeveel m2 asbest verwijderd moet worden? Dan is het handig om dit alvast mee te nemen in de offerte aanvraag. 

Wilt u liever eerst iemand spreken? Neem dan contact met op ons via het contactformulier hieronder.