Atos – Construction Elementor Template Kits

Asbest schuur verwijderen

Heeft u een oude schuur in de tuin staan met asbesthoudende golfplaten? Dan is het slim om de asbest van uw schuur te laten verwijderen. Asbest is namelijk zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Juist bij schuren en tuinhuisjes vormt asbest een reëel gevaar omdat deze dag en nacht wordt blootgesteld aan weersomstandigheden. Beschadigt het dak, dan kunnen asbestvezels makkelijk vrijkomen.

Asbest schuur verwijderen

Kosten asbest schuur verwijderen

Sinds 1993 is asbest verboden. Een recent gebouwde schuur kan dan ook geen asbest bevatten. Heeft u een oude schuur met een golfplaten dak in uw tuin staan? Dan is de kans zeer aanwezig dat deze asbest bevat.

Wilt u weten wat het kost om uw asbest schuur te verwijderen? Zie de gemiddelde prijzen in onderstaande tabel.

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2
 
GolfplatenTotaalkosten asbest verwijderenKosten per m2
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-€ 65,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-€ 41,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-€ 30,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-€ 20,-

Prijsvoorbeelden asbest schuur verwijderen

Zoals u kunt zien in bovenstaande tabel zijn de kosten voor een asbest schuur verwijderen afhankelijk van de grootte van uw schuur. Hieronder geven we u graag enkele concrete prijsvoorbeelden. In ieder voorbeeld is de asbestinventarisatie opgenomen. Dit is namelijk verplicht als u asbest wilt laten verwijderen.

Kleine schuur

Bij een kleine schuur van 10 m2 kost het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten gemiddeld € 650,-. Tel daar gemiddeld € 400,- voor een asbestinventarisatie bij op en dan komt u uit op zo’n € 1050,-.

Gemiddelde situatie

Een gemiddelde schuur is zo’n 30 m2. De asbesthoudende golfplaten van uw schuur verwijderen kost voor deze schuur € 900,-. Ook hier moet u rekening houden met € 400,- extra voor de asbestinventarisatie. Totaal komt u dan uit op € 1300,-.

Grote schuur

Is uw tuin uitgerust met een grote schuur van 50 m2? Maar ligt er een asbesthoudend dak op? Voor een schuur van 50 m2 betaalt u gemiddeld € 1000,- om het asbest te laten verwijderen. Met de € 400,- voor de inventarisatie komt u uit op € 1400,-.

Asbestinventarisatie

Prijsbepalende factoren asbest schuur verwijderen

Als u asbest van uw schuur wilt laten verwijderen, wilt u natuurlijk niet voor financiële verrassingen komen te staan. Dat begrijpen we bij Asbest Gigant als geen ander. Hieronder leggen we u graag uit hoe de kosten voor een asbest schuur verwijderen zijn opgebouwd.

Asbestinventarisatie

Voordat u asbest kunt (laten) verwijderen, moet u in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Deze kunnen we bij Asbest Gigant voor u opstellen. De prijs voor een asbestinventarisatie begint bij € 125,-, maar kan oplopen tot € 1750,-, afhankelijk van het type inventarisatie dat u laat uitvoeren. Hoe dat precies zit, leest u hier.

Het aantal m2

Het zal u niet verbazen dat het aantal m2 van uw schuur van belang is voor de totale prijs van het asbest verwijderen. Hoe meer m2 asbesthoudend materiaal verwijderd moet worden, hoe hoger de totaalprijs. Wel wordt de prijs per m2 lager i.v.m. staffelkorting.

Storten asbesthoudend materiaal en puin

Na het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten, moeten deze natuurlijk ook afgevoerd en gestort worden. In principe stort het asbestsaneringsbedrijf de golfplaten, maar u kunt het ook zelf doen. Hoeveel dit kost, is afhankelijk van uw gemeente. Er zijn gemeenten waar u asbest gratis mag storten, maar verreweg de meeste gemeenten hanteren een prijs per kg.

Handige bespaartips

Aan asbest van uw schuur verwijderen hangt een prijskaartje. Toch delen we graag enkele handige bespaartips die u al snel een flinke kostenbesparing kunnen opleveren.

  • Vergelijk offertes! Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende asbestsaneringbedrijven kunt u al snel besparen. Maar let op: kijk niet alléén naar de prijs, maar vooral ook naar de kleine lettertjes en check beoordelingen van eerdere klanten.
  • Kies voor een lokaal bedrijf. Zo bespaart u op de voorrijkosten!
  • Om te besparen op asbest verwijderen kosten, kunt u ervoor kiezen om het asbest zelf af te voeren. Het is dan wel essentieel om alles zeer veilig in te pakken, en te zorgen dat u geschikt vervoer heeft.
Asbest herkennen

Met Asbest Gigant bespaart u al snel zo’n 40% op de kosten voor asbest verwijderen

Bij Asbest Gigant denken we graag met u mee hoe u zo voordelig mogelijk asbest kunt laten verwijderen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u woont in een veilige asbestvrije leefomgeving.

  • Bij Asbest Gigant vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan.
  • Geef ons een belletje en wij denken graag met u mee hoe wij zo goedkoop mogelijk asbest kunnen verwijderen van uw schuur of uit uw woning.
  • U kunt bij ons terecht met vragen over asbestinventarisatie, asbest verwijderen en asbest afvoeren.
  • Met onze slimme bespaartips bespaart u al snel 40% op de totale kosten voor asbest verwijderen.

Zelf asbest schuur verwijderen

Wilt u zelf het asbest van uw schuur verwijderen? Als particulier mag u maximaal 35 m2 asbest verwijderen. Voor oppervlakken groter dan 35 m2 moet u een asbestbedrijf zoals Asbest Gigant inschakelen om het asbest te verwijderen.
Daarnaast gelden een aantal regels als u zelf uw asbest dak wilt vervangen:

  • U mag uitsluitend hechtgebonden asbest zelf verwijderen.
  • U moet kunnen garanderen dat er tijdens het verwijderen geen asbestvezels kunnen vrijkomen. U mag het asbesthoudende materiaal dus niet breken, slopen, er in boren of zagen.
  • Minimaal een week van tevoren moet u een sloopmelding doen bij uw gemeente.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u uw asbest schuur laten verwijderen door Asbest Gigant? Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst iemand spreken? Neem dan contact met op ons via het contactformulier.