Atos – Construction Elementor Template Kits

Kosten asbest verwijderen per m2

Heeft u asbest in uw woning en wilt u weten wat het kost om asbest te laten verwijderen? De meeste asbestsaneringsbedrijven hanteren een prijs per m2. Om u een indicatie te geven van de prijs, sommen we hieronder overzichtelijk de kosten voor asbest verwijderen per m2 op.

Asbest verwijderen door Asbest Gigant

Asbest verwijderen: kosten per m2

Bij asbest verwijderen geldt doorgaans: hoe meer m2 asbest verwijderd moet worden, hoe hoger de prijs. Wel geldt dan vaak een staffelkorting, dus een lagere prijs per m2.

In onderstaande tabel laten we u zien wat de kosten zijn voor asbest verwijderen per m2.

Kosten asbest verwijderen per m2

Oppervlakte ruimtesTotaalkosten asbest verwijderenKosten per m2
1 ruimte tot 35 m2€ 375,- tot € 1000,-€ 10,- tot € 29,-
2 ruimtes tot 40 m2€ 775,- tot € 1175,-€ 9,- tot € 15,-
2 ruimtes tot 70 m2€ 1500,- tot € 1975,-€ 11,- tot € 14,-
3 ruimtes tot 50 m2€ 1150,- tot € 1475,-€ 8,- tot € 9,-
 

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

GolfplatenTotaalkosten asbest verwijderenKosten per m2
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-€ 65,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-€ 41,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-€ 30,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-€ 20,-

Asbest: kosten na het verwijderen

Werkzaamheden / verpakkingGemiddelde kosten
Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 35,- (tot 1500 kg)
Storten asbesthoudend materiaal€ 22,50 per 100 kg

Wilt u een overzicht van alle kosten van asbest verwijderen? Bekijk dan deze pagina.

Prijsopbouw asbest verwijderen

De kosten voor asbest verwijderen per m2 bestaan niet alleen uit het daadwerkelijk verwijderen van de asbest. Dit is zo’n 70%.

Voorafgaand aan de werkzaamheden moet een asbestinventarisatie hebben plaatsgevonden. Deze kosten bedragen zo’n 25% van de totale kosten.

Het inpakken en afvoeren van de asbesthoudende materialen neemt bij elkaar zo’n 5% van de totaalprijs voor zijn rekening.

Prijsbepalende factoren asbest verwijderen

Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘Wat kost asbest verwijderen per m2’? De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren.

De prijs voor asbest verwijderen per m2 wordt namelijk vooral bepaald door:

Hoeveel asbest dient er verwijderd te worden?

De grootte van uw woning en de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden zijn van belang voor de totaalprijs. Hoe groter de ruimte en hoe meer asbest, hoe langer onze asbestspecialist bezig is.

De conditie van het te verwijderen asbest

Hoe gevaarlijk is de klus? Is het asbesthoudende materiaal al beschadigd of moet het beschadigd worden om het te kunnen verwijderen? Hoe gevaarlijker de klus, hoe nauwkeuriger onze vakman te werk moet gaan.

Waar zit het asbest? Zit het op eenvoudig te bereiken plaatsen, of moet er gesloopt worden om de asbest te kunnen verwijderen? Ook hier geldt: hoe complexer het werk, hoe hoger de prijs.

Asbest schuur verwijderen

Zelf asbest verwijderen

Om kosten besparen overwegen veel mensen om asbest zelf te verwijderen. Een particulier mag in principe tot 35 m2 zelf verwijderen. Voor grotere oppervlakken moet een asbestsaneringsbedrijf worden ingeschakeld.

Maar wij raden het altijd af om zelf asbest te verwijderen. Asbest is zo gevaarlijk dat u grote gezondheidsrisico’s loopt als u asbest zelf verwijdert. Een kleine inschattingsfout is zo gemaakt en voor u het weet ademt u schadelijke asbestvezels in. Tenzij u ervaring en goede beschermingsmiddelen heeft, raden wij u aan om asbest verwijderen uit te besteden.

Handige bespaartips

Wilt u besparen op de asbest verwijderen kosten per m2? Hieronder delen we enkele handige bespaartips.

  • Laat liever alle aanwezige asbest in uw woning in één keer verwijderen. Hoe meer m2 asbest er verwijderd moet worden, hoe lager de asbest verwijderen kosten per m2.
  • Om kosten te besparen kun u ervoor kiezen om het asbest zelf af te voeren. Het is dan wel essentieel om alles op een extreem veilige manier in te pakken, en te zorgen dat u geschikt vervoer heeft.
  • Vergelijk offertes, dat loont. Maar kijk niet alleen naar de prijs onderaan de streep. Let ook altijd goed op de voorwaarden, kleine lettertjes en de beoordelingen.
  • Kies voor een lokaal bedrijf. Dat scheelt namelijk een hoop op de voorrijkosten!
  • Heeft u een koopwoning die (grotendeels) uit dezelfde materialen bestaat als de huizen van de buren? Wellicht kunnen jullie in één order al het asbest laten verwijderen. Dat scheelt veel geld per huishouden.

Asbest laten verwijderen door een asbestsaneringsbedrijf

Asbest verwijderen neemt veel risico’s met zich mee. Daarom is het aan te raden om hier een gespecialiseerd bedrijf zoals Asbest Gigant voor in te schakelen.

Een asbestsaneringsbedrijf heeft jarenlange ervaring in het vakkundig verwijderen van asbest. Zij weten hoe ze dit op een veilige manier kunnen doen voor mens en milieu. Niet voor niets dragen onze mannen speciale pakken en mondbescherming.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u asbest laten verwijderen door Asbest Gigant? Of om een asbestinventarisatie door ons laten uitvoeren? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Heeft u een inschatting hoeveel m2 asbest verwijderd moet worden? Dan is het handig om dit alvast mee te nemen in de offerte aanvraag.

Wilt u liever eerst iemand spreken? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.