Atos – Construction Elementor Template Kits

Asbest verwijderen Purmerend

Inhoudsopgave

Werkgebied

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur een offerte op maat? Waar nodig komen wij bij u langs. Geheel vrijblijvend en kosteloos!

Wilt u asbest laten verwijderen in Purmerend? Het is begrijpelijk dat u liever geen asbest aantreft in uw bedrijfspand of woning. Bij Asbest Gigant zorgen wij ervoor dat het asbest op een veilige en betaalbare manier wordt verwijderd in Purmerend. Aangezien asbest schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is het belangrijk om het zo snel en efficiënt mogelijk te laten verwijderen.

Wij bieden dagelijks asbestverwijdering aan voor zowel particulieren als bedrijven. Onze diensten omvatten het verwijderen van asbest uit verschillende bronnen, zoals golfplaten, schoorstenen en indien nodig ook uit de grond en tuinen. Wij hebben ruime ervaring met alle soorten asbest, zowel hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest. U kunt vertrouwen op onze expertise en professionele aanpak voor een veilige asbestsanering in Purmerend.

Asbest schuur verwijderen

Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor een groep natuurlijke mineralen die bestaan uit microscopisch kleine vezels. Deze vezels zijn sterk, hittebestendig en hebben isolerende eigenschappen. Tot 1994 werd asbest veelvuldig gebruikt in de bouw en industrie vanwege deze eigenschappen. Het werd bijvoorbeeld verwerkt in isolatiemateriaal, golfplaten, leidingen en als brandwerend materiaal.

In veel panden die vóór 1994 zijn gebouwd, komt nog regelmatig asbest voor. Voor uw veiligheid adviseren wij u om niet-hechtgebonden asbest direct te laten verwijderen. Als het echter gaat om hechtgebonden asbest, vormt dit niet direct een gevaar voor uw gezondheid. In dat geval kunt u er nog steeds voor kiezen om de asbest te laten verwijderen, maar dit is geen noodzakelijke stap. Als u twijfelt over de aanwezigheid van asbest in uw pand in Purmerend, raden wij u aan om een professionele asbestinventarisatie uit te laten voeren. Op basis daarvan kunt u de juiste beslissing nemen met betrekking tot het verwijderen van asbest.

Asbest herkennen in Purmerend

Het herkennen van asbest in Purmerend blijft iets lastigs. De asbestvezels zijn zo klein, dat deze alleen met een microscoop te zien zijn. Als u met zekerheid wilt kunnen zeggen of het asbest betreft, dient u een asbestanalyse uit te laten voeren door een professioneel bedrijf zoals Asbest Gigant.

Hoewel u asbest niet direct kunt herkennen, hebben wij een lijst samengesteld van enkele materialen die vaak asbest bevatten en die vóór 1994 in uw pand zijn geplaatst:

  • Plafonds
  • Daken
  • Isolatie
  • Verwarmingsbuizen
  • Kachelplaten
  • Golfplaten

Mocht u zeker willen weten of u materialen heeft waarbij asbest in is verwerkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Asbestinventarisatie

Hoe gevaarlijk is asbest

Het gevaar van asbest schuilt in het feit dat de vezels vrijkomen en ingeademd kunnen worden. Bij blootstelling aan asbestvezels kunnen deze zich in de longen nestelen en op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals longkanker, asbestose en mesothelioom (een vorm van kanker die de bekleding van organen aantast).

Vanwege de gezondheidsrisico’s is het gebruik van asbest sinds de jaren 90 verboden in veel landen, waaronder Nederland. Het verwijderen van asbest dient altijd door gespecialiseerde professionals te gebeuren, om de verspreiding van vezels te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. In Purmerend staan wij klaar met ons deskundig team om de veilige en professionele verwijdering van asbest te verzorgen. Het is belangrijk om bij vermoedens van asbest in uw pand in Purmerend direct contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen adviseren en de nodige maatregelen kunnen treffen om de gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Stappenplan asbest verwijderen in Purmerend

Denkt u mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw bedrijfspand of woning? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf zoals Asbest Gigant in te schakelen voor een asbestanalyse. Onze deskundigen komen geheel vrijblijvend bij u langs om een analyse uit te voeren en stellen vervolgens een rapport op.

Daarna wordt er een asbestinventarisatie uitgevoerd om te bepalen of het verplicht is om de asbest te verwijderen. U kunt ervoor kiezen om gebonden asbest te behouden, zolang er geen verbouwingen of renovaties plaatsvinden. Dit heeft te maken met het feit dat de asbestvezels bij gebonden asbest niet gemakkelijk vrijkomen.

Als u ervoor kiest om de asbest te laten verwijderen, zorgen wij ervoor dat het asbest eerst veilig wordt afgeschermd. We kunnen u zelfs helpen met asbest in risicoklasse 2. Ons bedrijf beschikt namelijk over alle benodigde certificaten.

Asbest herkennen

Asbestinventarisatie Purmerend

Indien er asbest verwijderd moet worden, starten onze specialisten met een grondige asbestinventarisatie. Door middel van deze inventarisatie krijgt u gedetailleerde informatie over het type asbest dat aanwezig is in uw pand of woning. Op basis van deze bevindingen kunnen onze specialisten aan de slag om uw woning volledig asbestvrij te maken.

Alle relevante informatie wordt samengebracht in een uitgebreid asbestinventarisatierapport. Na voltooiing van de inventarisatie beschikt u over gedetailleerde rapportage, inclusief foto’s, waarin de locaties van het asbest nauwkeurig worden aangegeven. Daarnaast bevat het rapport verschillende adviezen en handige tips.

Wanneer u Asbest Gigant inschakelt voor een asbestinventarisatie, kiest u voor een gecertificeerd bedrijf volgens SC-540. Dagelijks helpen wij meerdere klanten met het uitvoeren van asbestinventarisaties.

Kosten asbest verwijderen Purmerend

Asbest Gigant is actief in heel Nederland en biedt dezelfde voordelige tarieven voor het verwijderen van asbest. Het is echter lastig om de exacte kosten voor uw specifieke project te bepalen. De kosten voor het verwijderen van asbest kunnen namelijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, het type asbest en de locatie.

Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Onze experts kunnen uw project beoordelen en u voorzien van een gedetailleerde offerte op maat. We streven ernaar om transparante en betaalbare tarieven te bieden, zodat u kunt vertrouwen op onze professionele diensten voor het verwijderen van asbest, ongeacht waar in Nederland uw project zich bevindt.

Hieronder hebben wij enkele prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet:

Asbest verwijderen kosten per ruimte

Aantal ruimtes + oppervlakteKosten asbest verwijderen
1 ruimte tot 35 m2€ 375,- tot € 1000,-
2 ruimtes tot 40 m2€ 775,- tot € 1175,-
2 ruimtes tot 70 m2€ 1500,- tot € 1975,-
3 ruimtes tot 50 m2€ 1150,- tot € 1475,-

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

GolfplatenKosten asbest golfplaten verwijderen
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-

Asbest: kosten na het verwijderen

Werkzaamheden / verpakkingGemiddelde kosten
Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 35,- (tot 1500 kg)
Storten asbesthoudend materiaal€ 22,50 per 100 kg

Asbest laten verwijderen door Asbest Gigant

Subsidie asbest verwijderen in Purmerend?

Tot voor kort was het mogelijk om subsidie aan te vragen in Purmerend voor het verwijderen van asbest in asbestdaken. Helaas is het aanvragen van deze subsidie per 15 december 2018 niet meer mogelijk. Dit geldt zowel voor heel Nederland als voor Purmerend. Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbest.

Desondanks kunt u bij sommige gemeentes nog steeds subsidie aanvragen of een lening afsluiten tegen een zeer lage rente. Hoewel de kans klein is, is het de moeite waard om te onderzoeken of dit mogelijk is. U kunt hierover meer informatie vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer u asbest wilt laten verwijderen in Purmerend, raden wij u aan om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in asbestsanering. Zij kunnen u voorzien van advies en een nauwkeurige kostenraming voor het verwijderen van asbest in uw specifieke situatie.

Zelf asbest verwijderen in Purmerend

Tot voor kort was het mogelijk om subsidie aan te vragen in Purmerend voor het verwijderen van asbest in asbestdaken. Helaas is het aanvragen van deze subsidie per 15 december 2018 niet meer mogelijk. Dit geldt zowel voor heel Nederland als voor Purmerend. Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar voor het verwijderen van asbest.

Desondanks kunt u bij sommige gemeentes nog steeds subsidie aanvragen of een lening afsluiten tegen een zeer lage rente. Hoewel de kans klein is, is het de moeite waard om te onderzoeken of dit mogelijk is. U kunt hierover meer informatie vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer u asbest wilt laten verwijderen in Purmerend, raden wij u aan om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in asbestsanering. Zij kunnen u voorzien van advies en een nauwkeurige kostenraming voor het verwijderen van asbest in uw specifieke situatie.

Asbest laten verwijderen door Asbest Gigant

Wilt u uw asbest op een betaalbare manier laten verwijderen in Purmerend, zonder in te boeten op de kwaliteit? Vraag dan een offerte aan en ontvang geheel vrijblijvend een prijsopgaaf via e-mail.

Asbest Gigant staat klaar om u te helpen en beschikt over een deskundig team van gecertificeerde asbestspecialisten, zowel voor inventarisaties als voor verwijdering. Neem contact met ons op om een inventarisatierapport te laten opstellen, om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie of voor persoonlijk advies op maat.

Meer informatie betreft het verwijderen van asbest

  • Rijksoverheid.nl: de rijksoverheid voorziet u van alle benodigde informatie betreft asbest.
  • Infomil.nl: wetgeving en de daar bijbehorende regelgeving vanuit Rijkswaterstaat.
  • Ascert.nl: Stichting certificatie asbest.
  • Omgevingsloket.nl: heeft u een vergunning nodig? Het Omgevingsloket vertelt u meer.