Atos – Construction Elementor Template Kits

Goedkoop asbest laten verwijderen

Als blijkt dat er asbest aanwezig is in uw woning, is dat flink balen. U weet dat asbest gevaarlijk is voor uw gezondheid en begrijpt het belang om dit zo snel mogelijk te verwijderen uit uw leefomgeving. Toch hangt er aan asbest verwijderen een prijskaartje. Wilt u goedkoop asbest laten verwijderen? Hier vindt u handige bespaartips!

Asbest herkennen

Goedkoop asbest saneren: wat zijn de normale prijzen?

Het is logisch dat u wilt weten wat asbest verwijderen kost, als u dit gevaarlijke materiaal hebt aangetroffen in uw woning. Hieronder hebben we enkele prijstabellen met de kosten voor asbest verwijderen. En natuurlijk laten we u daarna zien hoe u goedkoop asbest kunt saneren.

Kosten asbest verwijderen

Oppervlakte ruimtesTotaalkosten asbest verwijderenKosten per m2
1 ruimte tot 35 m2€ 375,- tot € 1000,-€ 10,- tot € 29,-
2 ruimtes tot 40 m2€ 775,- tot € 1175,-€ 9,- tot € 15,-
2 ruimtes tot 70 m2€ 1500,- tot € 1975,-€ 11,- tot € 14,-
3 ruimtes tot 50 m2€ 1150,- tot € 1475,-€ 8,- tot € 9,-
 

Asbest golfplaten verwijderen kosten per m2

GolfplatenTotaalkosten asbest verwijderenKosten per m2
Golfplaten 1 tot 10 m2€ 650,-€ 65,-
Golfplaten 11 tot 20 m2€ 825,-€ 41,-
Golfplaten 21 tot 30 m2€ 900,-€ 30,-
Golfplaten 31 tot 50 m2€ 1000,-€ 20,-

Asbest: kosten na het verwijderen

Werkzaamheden / verpakkingGemiddelde kosten
Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 35,- (tot 1500 kg)
Storten asbesthoudend materiaal€ 22,50 per 100 kg

Wilt u een overzicht van alle kosten van asbest verwijderen? Bekijk dan deze pagina.

Prijsopbouw asbest laten verwijderen

Om goedkoop asbest te verwijderen, is het belangrijk om te zien hoe de prijs is opgebouwd. Zo ziet u meteen hoe u kunt besparen.

De totale kosten voor asbest verwijderen bestaan uit:

Verder wordt de prijs voor asbest verwijderen met name bepaald door:

 • Het type asbestinventarisatie (A, B of O).
 • De grootte van uw woning of het pand en de hoeveelheid asbest die verwijderd moet worden. Hoe groter de ruimte en hoe meer asbest, hoe langer de asbestspecialist bezig is.
 • Hoe gevaarlijk is de klus? Is het asbesthoudende materiaal al beschadigd of moet het beschadigd worden om het te kunnen verwijderen? Hoe meer asbest aanwezig is of hoe gevaarlijker de klus, hoe nauwkeuriger onze vakman te werk moet gaan.
 • Waar zit het asbest? Op eenvoudig te bereiken plaatsen, of moet er gesloopt worden om de asbest te kunnen verwijderen? Ook hier geldt: hoe complexer het werk, hoe hoger de prijs.
 • Hoeveel asbesthoudend materiaal moet er ingepakt en afgevoerd worden?
Asbestinventarisatie

Zelf asbest te verwijderen

Als mensen denken aan goedkoop asbest verwijderen, zetten ze het liefst zelf de sloophamer erin. Zoals u zult begrijpen is dit levensgevaarlijk. Asbest is zelfs zó gevaarlijk dat u grote gezondheidsrisico’s neemt als u asbest zelf verwijdert. Een kleine inschattingsfout is snel gemaakt en voor u het weet ademt u schadelijke asbestvezels in.

Tenzij u ervaring én de juiste beschermingsmiddelen heeft, raden wij u ten zeerste af om asbest zelf te verwijderen. De overheid heeft strenge regels opgesteld voor het zelf verwijderen van asbest. Een particulier mag tot 35 m2 zelf verwijderen, maar alleen als het hechtgebonden asbest is. Voor grotere oppervlakken moet een asbestsaneringsbedrijf worden ingeschakeld.

Hoe goedkoop asbest laten verwijderen?

Is het dan onmogelijk om goedkoop asbest te laten verwijderen? Absoluut niet! Wij delen hieronder enkele slimme bespaartips.

 • Vergelijk offertes van verschillende asbestsaneringbedrijven. Dat loont. Maar let op: kijk niet alléén naar de prijs onderaan de streep. Let ook altijd goed op de kleine lettertjes en check beoordelingen van andere klanten.
 • Kies voor een bedrijf bij u uit de buurt. Zo bespaart u flink op de voorrijkosten!
 • Laat liever al het asbest in uw woning in één keer verwijderen. Hoe meer m2 asbest er verwijderd moet worden, hoe lager de kosten per m2.
 • Om te besparen op asbest verwijderen, kunt u ervoor kiezen om het asbest zelf af te voeren. Het is dan wel essentieel om alles zeer veilig in te pakken, en te zorgen dat u geschikt vervoer heeft.
 • Probeer een collectief te sluiten met uw buren. Heeft u een koopwoning die (grotendeels) uit dezelfde materialen bestaat als de huizen van de buren? Ga na of uw buren ook asbest willen laten verwijderen. Door de staffelkorting scheelt het veel geld per huishouden.
 • Woont u in een huurwoning? Realiseer u dan dat u niet verantwoordelijk bent voor asbest verwijderen, maar uw huurbaas of woningstichting wel! In de meeste gevallen kost het asbest verwijderen u dus niets.
 • Heeft u moeite om het asbest verwijderen in één keer te betalen? Niet al het asbest hoeft direct verwijderd te worden. Er bestaan 2 soorten asbest: hechtgebonden asbest en losgebonden asbest. Hechtgebonden asbest is de minst gevaarlijke variant. Hechtgebonden asbest is namelijk verwerkt in hard materiaal waarbij de asbestvezels niet zomaar loskomen. Als dit asbest op een plek zit waar het niet zomaar kan beschadigen, kunt u het best een aantal jaar laten zitten. Losgebonden asbest is daarentegen heel gevaarlijk. Deze vorm van asbest is namelijk zachter en zit niet vast in ander materiaal. Hierdoor komen de vezels makkelijker vrij. Deze vorm van asbest kunt u het beste direct laten verwijderen! Een asbestinventarisatie geeft duidelijkheid over de situatie in uw woning.
 • Bent u ondernemer? De overheid wil bedrijven stimuleren om asbest uit hun bedrijfspand te laten verwijderen. Daarom wordt dit gezien als bedrijfsinvestering. U kunt de gemaakte kosten opgeven voor de investeringsaftrek. Uw winst wordt lager waardoor u minder belasting betaalt.

Met Asbest Gigant bespaart u al snel zo’n 40% op de kosten voor asbest verwijderen

Bij Asbest Gigant denken we graag met u mee hoe u zo goedkoop mogelijk asbest kunt laten verwijderen. Hoewel wij onze boterham moeten verdienen, vinden we het vooral belangrijk dat u veilig in uw eigen woning kunt wonen.

 • Bij Asbest Gigant vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan.
 • Geef ons een belletje en wij denken graag met u mee hoe wij zo goedkoop mogelijk asbest kunnen verwijderen in uw situatie.
 • U kunt bij ons terecht met vragen over asbestinventarisatie, asbest verwijderen en asbest afvoeren.
 • Met onze slimme bespaartips bespaart u al snel 40% op de totale kosten voor asbest verwijderen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om uw asbest te laten verwijderen door Asbest Gigant? Of om een asbestinventarisatie door ons laten uitvoeren? Vraag hier een geheel vrijblijvende offerte op maat aan.